Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Млечна яхния от зеле с боб и наденица

Млечна яхния от зеле с боб и наденица

Млечна яхния от зеле с боб и наденица - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама бял боб
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 300 грама варена наденица
  • 2 супени лъжици масло
  • 200 грама прясно зеле, нарязано
  • сок от половин лимон
  • сол и черен пипер
  • 6 скилидки чесън, наситнени
  • 1 чаена лъжички стрити люти чушки
  • няколко стръка пресен розмарин
  • 2 дафинови листа
  • 3 чаени чаши вода
  • 1 супена лъжица универсална подправка за яхнии
  • 1 чаена чаша заквасена сметана


Начин на приготвяне:


Накиснете боба, сварете и го отцедете. Сложете го в купа, а в друг съд загрейте маслото и запържете нарязаните наденица и прясно зеле. Подправете със сол, черен пипер и лимонов сок.

Прибавете чесъна, боба, розмарина, дафиновите листа, универсалната подправка и налейте водата. Разбъркайте и добавете зехтина. Задушете ястието и го оставете да къкри на слаб огън за 30 минути.

Охладете, добавете сметаната, разсипете в чинии и поднесете яхнията, поръсена със стрити люти чушки.

млечна яхния от зеле с боб и наденица

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.anediblemosaic.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияНовиниЛюбопитноЗдравни съветиДиетиСнимкиБотаникаЛайфстайл