Млечна пилешка супа с ньоки и кейл
Необходими продукти:
- 1 морков
- 1 глава лук
- 3-4 скилидки чесън
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 връзка кейл
- 300 грама сварено бяло месо
- 5 чаени чаши пилешки бульон
- 1/4 чаена лъжичка индийско орехче
- 1/2 чаена лъжичка босилек
- сол и черен пипер на вкус
- 200 грама ньоки
- 250 милилитра топло прясно мляко
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте вода, подсолете я и сварете пилешкото месо. Прецедете бульона и оставете настрана. В тиган сгорещете зехтина, запържете обелените и нарязани лук, морков и чесън.
Измийте и нарежете кейла на ситно, прибавете го съм зеленчуците и разбъркайте.
Подправете с индийското орехче, босилека, солта и черния пипер. Върнете тенджерата на котлона, извадете пилешкото и го накъсайте на ситно. Сипете зеленчуковата смес към бульона, сложете месото и ньоките.
Оставете супата да къкри на слаб огън за 15-20 минути и добавете топлото прясно мляко.
Разбъркайте, разпределете порции и я поднесете топла.
Добър апетит!
Източник: www.budgetbytes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Млечна супа с броколи, целина и моркови
- Френска пилешка супа с топено сирене
- Пилешка супа с булгур
- Пилешката супа е вредна за организма
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с нудълс, къри и зеленчуци
- Бяла супа
- Пилешка каша с фенел и ориз
- Пилешка супа с гъби, грах и горчица
Коментари към Млечна пилешка супа с ньоки и кейл