Млечен крем с праскови, стафиди и кашу
Необходими продукти:
- 1 литър прясно мляко
- 1 чаена чаша захар
- 4 меки праскови
- 50 грама тъмни стафиди
- 50 грама индийско кашу
- 2 супени лъжици натурално нишесте
- 1 супена лъжица мед
- шам фъстъци за украса
Начин на приготвяне:
Обелете прасковите и ги направете на пюре. В тенджера налейте половината прясно мляко, добавете плодовото пюре и захарта. Сложете част от стафидите и ядките.
След като течността заври смесете нишестето с останалото мляко и налейте на тънка струйка в тенджерата. Разбъркайте докато се сгъсти и охладете.
Разсипете крема в купички, украсете с ядки и стафиди, гарнирайте с меда, шам фъстъците и охладете. Поднесете и се насладете на вкуса.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mytrystwithfoodandtravel.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Млечен крем-десерт с ром, кафе и ликьор
- Баварски крем с бял шоколад
- Крем брюле от бял шоколад
- Турски сутляш с яйца и ванилия на фурна
- Млечен крем с ванилия
- Млечно-яйчен десерт с лимон и канела
- Сметанов крем с бял шоколад, ягоди и вино
- Десерт от ягоди в млечен крем
- Млечно-яйчен крем
- Бананово-карамелен десерт с млечен крем
Коментари към Млечен крем с праскови, стафиди и кашу