Млечен крем с мандарини
Необходими продукти:
2 чаени чаши прясно мляко
2 мандарини
4 супени лъжици захарен сироп
15 чаени лъжици царевично нишесте
2 чаени лъжици червени боровинки за украса
Начин на приготвяне:
Разтворете нишестето в 100 милилитра студено прясно мляко и след това прецедете.
Останалото мляко поставете на котлона, за да заври, като налеете 2 лъжици захарен сироп.
Измийте старателно мандарините и настържете корите им, които прибавете към млякото.
Нека сместа кипне още веднъж и добавете ратвореното в студеното мляко нишесте.
Оставете комбинацията са се приготвя на бавен огън за 10-15 минути при непрекъснато бъркане.
Разпределете готовия крем в подходящи чаши или десертни купички и украсете с парченца мандарини и червени боровинки.
Добър апетит!
Снимки: topshef.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Млечен крем-десерт с ром, кафе и ликьор
- Баварски крем с бял шоколад
- Крем брюле от бял шоколад
- Турски сутляш с яйца и ванилия на фурна
- Млечен крем с ванилия
- Млечен крем с праскови, стафиди и кашу
- Млечно-яйчен десерт с лимон и канела
- Сметанов крем с бял шоколад, ягоди и вино
- Десерт от ягоди в млечен крем
- Млечно-яйчен крем
Коментари към Млечен крем с мандарини