Мини солен пай с кашкавалена плънка

Необходими продукти:
- 150 грама брашно
- 3 яйца
- 250 милилитра прясно мляко
- 125 милилитра сметана
- 100 грама шунка, нарязана
- 180 грама чедър - 80 грама настърган, 100 грама нарязан на 12 кубчета
- 2 стръка зелен лук, тънко нарязани
Начин на приготвяне:
Сложете брашното в купа и в центъра му направете кладенец, където чукнете яйцата. С вилица разбъркайте, за да се комбинират смесите. На тънка струя сипете млякото и сметаната, като бъркате непрекъснато. Подправете.
Прибавете настъргания чедър, лука и шунката.
От сместа сложете в уред за пай, печете 4-5 минути, отворете и в центъра на всяко кексче сложете парченце сирене, като го притиснете, за да влезе навътре леко. Допечете още 4-5 минути.
Ако не разполагате с такъв уред, използвайте същата рецепта и направете мъфинчета, изпозвайки подходяща форма, като сложите парченцата кашкавал в плънката преди печене.
Източник:
taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Перфектните бананови мъфини
- Рецепти за великденски кексчета
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Бутер кошнички със спанак и сирене
- Мини кексчета с фурми
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Мини шоколадов чийзкейк без печене
Коментари към Мини солен пай с кашкавалена плънка