Мини Йоркширски пудинг
Необходими продукти:
- 175 грама брашно
- 1 чаена лъжица сол
- 3 разбити яйца
- 300 милилитра студено пълномаслено прясно мляко
- 150 милилитра студена вода
- 15 милилитра олио
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното със солта в купа. Направете кладенец в средата и изсипете там разбитите яйца, млякото и водата. Разбъркайте до гладка смес, покрийте и приберете в хладилник за 1 час.
Загрейте фурна на 210 градуса. Намажете 12 форми за мъфини с олио и сложете във фурната да се загрее за 5 минути.
Извадете тестото от хладилника и го разбъркайте за последно. Внимателно разпределете плънката между 12-те форми, като внимавате да не ги препълните. Печете 25 минути, до златистокафяво.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Перфектните бананови мъфини
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Таханови мъфини с банан и овесени ядки
- Рецепти за великденски кексчета
- Мъфини с пълнеж от лимонов крем и глазура
- Мини чийзкейк с карамел
- Мини морковени кексчета с глазура от крема сирене
Коментари към Мини Йоркширски пудинг