Мексикански киш със замразени зеленчуци

Необходими продукти:
- 1 тесто за пай (домашно или от магазина)
- 6 яйца
- 3/4 чаена чаша прясно мляко
- 120 грама крема сирене
- 1/2 чаена чаша микс настъргани сирена
- 2 чаени лъжици тако подправка
- 1 чаена чаша замразен лук и чушки
- 4 резена бекон, препържени
- 220 грама домати и чушки от консерва (микс)
- 2 супени лъжици зелени люти чушка мариновани
- кориандър и лют сос за сервиране
Начин на приготвяне:
Застелете тестото в керамична тавичка, като направите борд и по стените на съда.
Разбийте яйцата, млякото, крема сиренето, докато се комбинират, до колкото е възможно.
Добавете настърганите сирена, подправете със сол и пипер и тако подправката.
Добавете доматите и чушките от консерва.
Изсипете върху тестото и добавете замразените чушки, лук и нарязан на ситно бекона.
Ако използвате лют сос, направете мрежа отгоре.
Печете за 20-25 минути, до готовност. Сервирайте с кориандър.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Запеканка от кейл с масло и кашкавал
- Запеканка от спанак с яйца
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Зеленчукова запеканка с извара
- Запеканка с пилешко филе, броколи и кисело мляко
- Спанак със сварени яйца в сос Бешамел
- Картофи на фурна с кайма, кашкавал и мащерка
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Огретен от тиквички с ориз
Коментари към Мексикански киш със замразени зеленчуци