Медена торта с ядки, сушени плодове, портокалови корички и канела
Споделяме ви рецепта за традиционен италиански коледен сладкиш, известен под наименованието "Панфорте". Изключително вкусен и съвсем не е сложен за приготвяне.
Необходими продукти:
450 грама бланширани бадеми
2 супени лъжици какао на прах
180 грама сушени кайсии
180 грама лешници
400 грама мед
1/2 чаена лъжица смлян карамфил
2 чаени лъжици смляна канела
1 чаена чаша брашно
450 грама захар
пудра захар за поръсване
90 грама масло
1 чаена лъжица сол
150 грама сушени смокини
350 грама захаросани портокалови корички
Начин на приготвяне:
Смелете сушените плодове и ядките. В отделен дълбок съд смесете брашното, солта и подправките. Към тях прибавете ядките и плодовете, разбъркайте всичко много добре.
В друга купа смесете захарта, меда и маслото. Поставете комбинацията на тих огън и изчакайте да кипне.
Горещата смес изсипете върху микса от ядките, брашното и плодовете. Разбъркайте и разпределете равномерно получената комбинация в подходяща форма. Поставете във фурната и нека десертът се пече при 160 градуса в продължение на около 30 минути (сместа трябва да кипне).
Комбинацията може да съхранявате в хладилник до няколко дни.
Готовия сладкиш нарежете на дебели парчета, поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Френска селска торта с боровинково сладко (Медовик)
- Медена торта с тахан и бисквити
- Медено-маслена торта с канела, карамфил и портокалови корички
- Медена торта без масло
- Медена торта със сметанов крем и орехи
- Торта от медени блатове с орехи и крем от заквасена сметана
- Торта с меден крем, орехи и коняк
- Пълнозърнеста медена торта с коняк, сушени сини сливи и орехи
- Медена торта с шамфъстък и розова вода
Коментари към Медена торта с ядки, сушени плодове, портокалови корички и канела