Медена торта без масло
Необходими продукти:
За тестото
6 яйца
500 грама брашно
300 грама мед
300 грама захар
1 ч. ч. орехи
2 ч. л. сода (негасена)
За крема
700 грама гъста сметана
200 грама пудра захар
ванилия
70 грама млечен шоколад (по желание)
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта до бяло, прибавете содата и меда (ако медът е много гъст, разтопете го на водна баня). Смелете орехите и ги добавете към яйчно-медената смес. Сложете пресятото брашно и направете гъсто тесто. Подмажете правоъгълна форма с масло, застелете я с хартия за печене и изсипете 1/4 тестото в нея. Заравнете повърхността. Печете при 180 градуса за около 15 минути (до получаването на красив бронзов цвят). По същия начин изпечете общо 4 блата, оставете да изстинат и подравнете краищата. Изрезките изпечете до зачервяване, охладете и смелете на трохи.
Пригответе крема: трябва само да разбиете сметаната с пудрата захар и да сложите ванилията.
"Сглобете" тортата, подреждайки блатовете един върху друг, намазвайки всеки от тях обилно с крема. Намажете също отгоре и отстрани, поръсете с трохите от изрезките и настъргания шоколад.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Френска селска торта с боровинково сладко (Медовик)
- Медена торта с тахан и бисквити
- Медено-маслена торта с канела, карамфил и портокалови корички
- Медена торта със сметанов крем и орехи
- Торта от медени блатове с орехи и крем от заквасена сметана
- Торта с меден крем, орехи и коняк
- Пълнозърнеста медена торта с коняк, сушени сини сливи и орехи
- Медена торта с шамфъстък и розова вода
- Медена торта с ядки, сушени плодове, портокалови корички и канела
Коментари към Медена торта без масло