Медена питка с карамелизирани орехи и канелени бисквити
Необходими продукти:
- 1 килограм брашно
- 42 грама прясна мая
- 350 милилитра прясно мляко
- 2 супени лъжици течен мед
- 1 чаена лъжичка настъргани портокалови кори
- щипка сол
- 3 яйца
- 1/2 чаена чаша стопено краве масло
- 1 ванилия на прах
- 200 грама смлени карамелизирани орехи
- 100 грама натрошени канелени бисквити
Начин на приготвяне:
Смесете бисквитите и орехите, разбъркайте и оставете настрана. Загрейте фурната на 180 градуса и застелете тава с лист пергамент. Пресейте брашното, а в друг съд разбийте яйцата, добавете меда, солта, цитрусовите корички, ванилията и маслото.
Разбъркайте и оставете настрана. Затоплете млякото и активирайте маята. Комбинирайте трите смеси и направете меко тесто. След като удвои обема си го разстелете и разточете кора. Намажете я с масло и равномерно разпределете ядковата смес.
Завийте на руло и го разрежете по дължина. Получените охлювчета подредете по ваш вкус в тавата и запечете питката за 40 минути. Охладете, разчупете и поднесете топла, гарнирана с мед.
Да ви е медено и сладко!
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Коментари към Медена питка с карамелизирани орехи и канелени бисквити