Масло със семена

Ако някой от семейството има алергия към ядки или просто не ги харесвате, то опитайте да приготвите тази лесна рецепта за домашно приготвено масло без ядки. Не пропускайте да запечете семената за по-добър вкус.
Необходими продукти:
- 1 и 1/4 чаени чаши сурови слънчогледови семена
- 1/4 чаена чаша ленено семе, смляно
- 2 супени лъжици сусамово семе
- 1/4 чаена чаша слънчогледово масло (рапично, кокосово, масло от авокадо или друго)
- 1 супена лъжица мед
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
В плитка тава за печене разпределете слънчогледовите семена, смляното ленено семе и сусамовите семена.
Печете, като разбърквате един или два пъти, докато леко се запекат и станат ароматни. Блендирайте до гладкост семената заедно с маслото, меда и солта.
Може да съхраните в херметично затворено бурканче на стайна температура до 1 месец.
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА СУСАМОВО МАСЛО 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Ориз с лук и масло
- Кенаф, Канабинус хибискус
- Брускети с масло и печен чесън
- Царевица на скара в пикантно масло
- Домашна питка с чесново масло и магданоз
- Маслени соленки с кашкавал и зелен лук
- Пържена бакла със сусамово масло
- Лодки от краставици с плънка от сирене и масло с чесън и копър
Коментари към Масло със семена