Масло със семена
Ако някой от семейството има алергия към ядки или просто не ги харесвате, то опитайте да приготвите тази лесна рецепта за домашно приготвено масло без ядки. Не пропускайте да запечете семената за по-добър вкус.
Необходими продукти:
- 1 и 1/4 чаени чаши сурови слънчогледови семена
- 1/4 чаена чаша ленено семе, смляно
- 2 супени лъжици сусамово семе
- 1/4 чаена чаша слънчогледово масло (рапично, кокосово, масло от авокадо или друго)
- 1 супена лъжица мед
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
В плитка тава за печене разпределете слънчогледовите семена, смляното ленено семе и сусамовите семена.
Печете, като разбърквате един или два пъти, докато леко се запекат и станат ароматни. Блендирайте до гладкост семената заедно с маслото, меда и солта.
Може да съхраните в херметично затворено бурканче на стайна температура до 1 месец.
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Сусамово масло (олио) - ползи за здравето
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Шоколадово руло с маслен крем
- Маслен крем за сладкиши с кондензирано мляко
- Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме
Коментари към Масло със семена