Масло от нахут и мед

Необходими продукти:
- 1 консерва от 400 грама нахут
- 1 супена лъжица зехтин или олио
- 1 1/2 супена лъжица мед
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1/4 чаена лъжица сол
- 4 до 8 супени лъжици гхи
Начин на приготвяне:
Изцедете нахута от консервата, но не го мийте. Разпределете го в тава за печене и го намажете с мазнината.
Печете го 20 минути на 180 градуса, а на половината време - разбъркайте.
Оставете да се охлади за 10 минути.
Прехвърлете нахута в блендер и миксирайте, докато се получат фини трохи. Добавете меда, канелата, сол и 4 супени лъжици гхи. Смесете отново и ако искате по-гладка консистенция, продължете да добавяте по 1 лъжица гхи, докато получите желаната смес.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Нахут с ориз и лук
- Гофрети от нахут с магданоз
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
- Предотвратете бъбречната криза с помощта на три съвета
- Бобови култури
- Супа от нахут и картофи с ориз
- Веган майонеза от нахут
- Нахут с чесън и маслини
Коментари към Масло от нахут и мед