Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Масло от нахут и мед

Масло от нахут и мед

Масло от нахут и мед - изображение

Необходими продукти:

  • 1 консерва от 400 грама нахут
  • 1 супена лъжица зехтин или олио
  • 1 1/2 супена лъжица мед
  • 1/2 чаена лъжица канела
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 4 до 8 супени лъжици гхи

Начин на приготвяне:

Изцедете нахута от консервата, но не го мийте. Разпределете го в тава за печене и го намажете с мазнината.

Печете го 20 минути на 180 градуса, а на половината време - разбъркайте.

Оставете да се охлади за 10 минути.

Прехвърлете нахута в блендер и миксирайте, докато се получат фини трохи. Добавете меда, канелата, сол и 4 супени лъжици гхи. Смесете отново и ако искате по-гладка консистенция, продължете да добавяте по 1 лъжица гхи, докато получите желаната смес.

Масло от нахут

 

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноБотаника