Масло от нахут и мед
Необходими продукти:
- 1 консерва от 400 грама нахут
- 1 супена лъжица зехтин или олио
- 1 1/2 супена лъжица мед
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1/4 чаена лъжица сол
- 4 до 8 супени лъжици гхи
Начин на приготвяне:
Изцедете нахута от консервата, но не го мийте. Разпределете го в тава за печене и го намажете с мазнината.
Печете го 20 минути на 180 градуса, а на половината време - разбъркайте.
Оставете да се охлади за 10 минути.
Прехвърлете нахута в блендер и миксирайте, докато се получат фини трохи. Добавете меда, канелата, сол и 4 супени лъжици гхи. Смесете отново и ако искате по-гладка консистенция, продължете да добавяте по 1 лъжица гхи, докато получите желаната смес.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТЕНО БРАШНО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
ТОГЕДЪР ХЕЛТ ВИТАМИНЕН КОМПЛЕКС БРЕМЕННОСТ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Аквафаба – приготвяне, приложение и полезни вещества на натуралния заместител на яйца
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Веган майонеза от нахут
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Бобови култури
- Къри с червена леща, нахут и спанак
- Пилешки гърди с нахут и спанак
- Бисквити с брашно от нахут, овесени ядки и банан
Коментари към Масло от нахут и мед