Маслени бисквитки със сусамова паста и мед

Необходими продукти:
300 грама масло
60 грама мед
2/3 чаена лъжица настъргано индийско орехче
200 грама захар
1/2 чаена лъжица сол
100 грама сусамова паста тахини
150 грама пълнозърнесто брашно
330 грама обикновено пшенично брашно
Начин на приготвяне:
Сложете размекнатото масло в съда на блендер или кухненски робот.
Прибавете меда.
Следват захарта и солта.
Настърганото индийско орехче.
И накрая сусамовата паста. Може да си приготвите такава сами у дома, а рецептата вижте тук >>>
Разбийте всички продукти до еднородност.
Тогава добавете брашното.
Замесете тесто.
То ще се получи меко и може да бъде малко лепкаво, но пък ще се поддава лесно на обработка и ще запази формата си.
В случай че вашата смес е по-течна и се разтича, сложете още лъжица брашно. Приберете в хладилника за час.
След това оформете топчета с големина на орех и ги подредете в тава, покрита с пергамент.
Сплескайте сладките с вилица, оформяйки бразди и придавайки вид на плоски бисквитки.
Изпечете ги при 200 градуса във фурната за около 10 минути.
Не ги препичайте, за да останат меки отвътре и хрупкави отвън.
Добър апетит!
Снимки: izuminka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУСАМОВ ТАХАН СУРОВ 550 г БАЛЧО
БИОХЕРБА БИО СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 г
БИОХЕРБА БИО СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ЧЕРЕН СУСАМ 250 г
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН БЕЛЕН СУСАМ 250 г
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 гр.
ЗОЯ СУСАМОВ ТАХАН 200 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Сусам
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Тиквени бисквитки с орехи
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Печени праскови с бисквитена плънка и Амарето
- Сладки гъбки
- Бисквити с карамел и черен шоколад
Коментари към Маслени бисквитки със сусамова паста и мед