Маслени бисквитки със сусамова паста и мед
Необходими продукти:
300 грама масло
60 грама мед
2/3 чаена лъжица настъргано индийско орехче
200 грама захар
1/2 чаена лъжица сол
100 грама сусамова паста тахини
150 грама пълнозърнесто брашно
330 грама обикновено пшенично брашно
Начин на приготвяне:
Сложете размекнатото масло в съда на блендер или кухненски робот.

Прибавете меда.

Следват захарта и солта.

Настърганото индийско орехче.

И накрая сусамовата паста. Може да си приготвите такава сами у дома, а рецептата вижте тук >>>

Разбийте всички продукти до еднородност.

Тогава добавете брашното.

Замесете тесто.

То ще се получи меко и може да бъде малко лепкаво, но пък ще се поддава лесно на обработка и ще запази формата си.
В случай че вашата смес е по-течна и се разтича, сложете още лъжица брашно. Приберете в хладилника за час.

След това оформете топчета с големина на орех и ги подредете в тава, покрита с пергамент.

Сплескайте сладките с вилица, оформяйки бразди и придавайки вид на плоски бисквитки.


Изпечете ги при 200 градуса във фурната за около 10 минути.

Не ги препичайте, за да останат меки отвътре и хрупкави отвън.


Добър апетит!
Снимки: izuminka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА БИО СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 г
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН БЕЛЕН СУСАМ 250 г
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 гр.
ЗОЯ СУСАМОВ ТАХАН 200 гр.
БИОХЕРБА БИО СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ЧЕРЕН СУСАМ 250 г
БИОХЕРБА БАДЕМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ БАДЕМОВИ ЯДКИ С ПАРЧЕНЦА БАДЕМИ - CRUNCHY 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Сусам
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
Коментари към Маслени бисквитки със сусамова паста и мед