Домашна сусамова паста тахини

Необходими продукти:
2 чаени чаши сурови сусамови семена
1/2 чаена чаша сусамово масло (или друго растително)
50 милилитра вряща вода
едра морска сол на вкус
1 супена лъжица соев сос - по желание
Начин на приготвяне:
Разпределете равномерно сусамовите семена в дебелостенен тиган и ги изпечете до златисто на слаб огън. Разбърквайте.
Щом свалите съда от котлона, прехвърлете съдържанието му в подходящ съд и оставете да се охлади. Смелете с помощта на блендер или използвайте машинка за мелене на кайма. Трябва да се получи прах (колкото по-фино смелите, толкова по-еднородна каша ще се получи).
Време е да налеете горещата вода, последвана от сусамовото масло. Сред останалите мазнини най-добре е да изберете зехтина.
Първо сложете 3 лъжици, като продължавате да мелите. Постепенно налейте толкова олио, колкото е необходимо за достигането на нужната консистенция.
Опитайте пастата на вкус и ако прецените, подсолете допълнително.
В случай че сте решили да използвате соев сос, добавете го накрая.
Сосът е готов. Съхранявайте го в плътно затваряща се кутия в хладилник. Пастата е годна за консумация рамките на няколко месеца, ако се съхранява по този начин.
Добър апетит!
Снимка: priyatnogo-appetita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕВУЛЗОФИТ БИЛКОВ КРЕМ 35 мл ПАШКУЛЕВ
БИОХЕРБА ЧЕРЕН СУСАМ СЕМЕ 200 г
НОСКО ОЙЛ спрей за нос 10 мл
РОЗЕДА СУСАМОВО МАСЛО 50 мл
БИОРОУЗ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ 30 мл
ВИЗАЖ РЕВИТАЛИЗИРАЩИ ТЕЧНИ КРИСТАЛИ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Рецепта за домашен сусамов тахан
- Сусам
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Хрупкаво тофу без пържене
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Пържена бакла със сусамово масло
- 7 храни, които съдържат повече калций от млечните продукти
- Сусаменото семе пречи на появата на рак на гърдата
Коментари към Домашна сусамова паста тахини