Мариновано сирене с чесън

Необходими продукти:
500 грама бяло саламурено сирене
200 милилитра олио или зехтин (каквото предпочитате)
1/2 лимон
1 глава чесън
1 супена лъжица семена копър/резене и малко сухи стръкове от него
1 чаена лъжица мед
4 - 5 зърна черен пипер
1 - 2 зърна бахар
3 - 4 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Нарежете сиренето на малки кубчета.
Направете маринатата: обелете 1 средна глава чесън, изцедете сока от 1/2 лимон, а кората му настържете, накъсайте дафиновите листа.
Затоплете леко олиото (около 1 минута) и в него добавете чесъна, пипера, дафиновия лист, копъра, бахара. Когато сместа изстине, сложете кората на лимона и сока, в който сте разтворили меда. Сложете сиренето в буркан, залейте с маринатата, затворете плътно съда с капак и приберете в хладилника.
Нека престои поне седмица. Колкото по-дълго време се маринова сиренето, толкова по-вкусно става.
Можете да си го хапнете просто с топъл хляб или да добавите към салати, ароматното олио използвайте за овкусяване.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ГАРЛИЦИН КАРДИО таблетки 350 мг * 90 NATURE'S WAY
МАГНАЛАБС ИМУНАЙЗ капсули * 30
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 50 мл ЗДРАВНИЦА
СУОНСЪН ПРОЧИСТВАНЕ НА ПИКОЧНАТА КИСЕЛИНА капсули * 60
ПРОМОУЕЙТ УЪРЛД ЧЕРЕН ЧЕСЪН капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Тутманик
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
Коментари към Мариновано сирене с чесън