Мариновани цели моркови с чесън и оцет

Необходими продукти:
1 килограм дребни моркови
100 грама чесън
1 литър вода
30 грама сол
50 грама захар
30 милилитра оцетна киселина 80%
Начин на приготвяне:
Обелете морковите. Ако са големи, разрежете ги по дължина на няколко части.

Бланширайте за 2-3 минути във вряща вода.

След това подредете в предварително стерилизирани буркани. Разпределете скилидките чесън в тях.

Сварете марината от водата, солта, захарта и оцета. Налейте в бурканите, запълвайки ги догоре.

Подредете ги в тенджера с вряща вода и нека се варят в продължение на 20 минути (без да затваряте). След това сложете винтови капаци и затворете.

Добър апетит!
Снимки: lakomkam.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
КАРОТЕН ИНТЕНЗИВЕН ГЕЛ ЗА ТЕН ГОЛД 150 мл
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл
ПЕДИАКИД ВИТАМИНИ И ОЛИГОЕЛЕМЕНТИ сироп 125 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Див морков
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз
Коментари към Мариновани цели моркови с чесън и оцет