Мариновани цели моркови с чесън и оцет

Необходими продукти:
1 килограм дребни моркови
100 грама чесън
1 литър вода
30 грама сол
50 грама захар
30 милилитра оцетна киселина 80%
Начин на приготвяне:
Обелете морковите. Ако са големи, разрежете ги по дължина на няколко части.

Бланширайте за 2-3 минути във вряща вода.

След това подредете в предварително стерилизирани буркани. Разпределете скилидките чесън в тях.

Сварете марината от водата, солта, захарта и оцета. Налейте в бурканите, запълвайки ги догоре.

Подредете ги в тенджера с вряща вода и нека се варят в продължение на 20 минути (без да затваряте). След това сложете винтови капаци и затворете.

Добър апетит!
Снимки: lakomkam.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
НовФЛОРАДИКС МУЛТИВИТАМИН сироп 250 мл SALUS HAUS
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Див морков
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- Поставяйте тесто от чесън, оцет и брашно върху брадавици и кокоши тръни
Коментари към Мариновани цели моркови с чесън и оцет