Мариновано козе сирене с билки и зехтин
Необходими продукти:
- 220 грама прясно козе сирене
- 1 чаена лъжица семена бахар
- 1/2 чаена лъжица семена от кориандър
- 3 смачкани скилидки чесън
- 2 ивици портокалова кора
- 2 свежи дафинови листа
- 1 звезден анасон
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 1/4 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 1 багета, тънко нарязана
- морска сол
Начин на приготвяне:
Нарежете сиренето на големи хапки, сложете ги в купичка.
Счукайте бахара и кориандъра с плоската страна на ножа, а да се разделят или пропукат семенцата.
Сложете малка касерола на котлона и в нея смесете чесъна, портокаловата кора, дафиновия лист, звездния анасон, зехтина и лютия пипер. Варете на слаба степен около 15-20 минути.
Полейте с ароматния зехтин сиренето и оставете да се овкуси 30 минути.
Филийките от багетата запечете на фурна за 5-8 минути на 220 градуса, докато станат златисти.
Посолете сиренето и го сервирайте с препечените филийки.
Източник:
epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Вина и сирена - кое с какво?
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Рецепти за сирене пане
Коментари към Мариновано козе сирене с билки и зехтин