Мариновани яйца в соев сос

Необходими продукти:
- 6 яйца
- 5 скилидки чесън, обелени
- 1 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 3/4 чаена чаша соев сос
- 3 супени лъжици мирин
- 2 супени лъжици оризов оцет
- печени сусамени семена
Начин на приготвяне:
Внимателно сложете яйцата във вряща вода, след като водата заври отново, засечете 7 минути. С решетъчна лъжица извадете яйцата и ги прехвърлете в купа с леденостудена вода. Оставете да се охладят за 2 минути и ги обелете.
Докато яйцата се варят сложете соевия сос, чесъна, лютивия пипер, мирина, оцета и 2 чаши вода в касерола. Варете ги за 5 минути, докато течността за почне да се редуцира.
Свалете от котлона и сложете яйцата в соса. Нека престоят 1 час.
Извадете яйцата от маринатата, разрежете ги на четири и сервирайте, поръсени с печен сусам.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пълнени яйца с майонеза и маслини
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- Великденски пиленца от яйца
- Яйца в доматен сос с кашкавал и сметана
- Сварени яйца с плънка в кашкавалена панировка
- Мишки от яйца с чеснова плънка
- Крокети от сварени яйца с шунка и кашкавал
- Пикантни яйца
- Как да обелите варените яйца по-лесно
Коментари към Мариновани яйца в соев сос