Мариновани шишчета от сьомга
Необходими продукти:
- 1/2 килограм филе сьомга
- 2 скилидки чесън
- връзка копър
- 2 чаени лъжици лимонов сок
- 1 чаена лъжица лимонова кора (настъргана)
- 2 супени лъжици горчица
- 1/2 сладка чушка
- глава лук
- черен пипер
- сол
- дървени шишчета
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно копъра, смесете го с горчицата, лимоновите сок и кора, наситнения чесън, сол и черен пипер. В тази марината сложете нарязаното на хапки филе от сьомга и оставете да престои половин час.
След това нанижете рибата на шишчета, редувайки с парчета лук и чушка.
Изпечете във фурната в тава върху лист пергамент при температура от 200 градуса по 15 минути от всяка страна, на скара или на жар.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodoma.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с меден сос на тиган
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Сьомга на фурна с домати, маслини, соев сос и лимон
- Тарт от сьомга, краставица и манго
- Червена риба, вид сьомга (Кета)
- Сьомга
Коментари към Мариновани шишчета от сьомга