Мариновани шишчета от сьомга
Необходими продукти:
- 1/2 килограм филе сьомга
- 2 скилидки чесън
- връзка копър
- 2 чаени лъжици лимонов сок
- 1 чаена лъжица лимонова кора (настъргана)
- 2 супени лъжици горчица
- 1/2 сладка чушка
- глава лук
- черен пипер
- сол
- дървени шишчета
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно копъра, смесете го с горчицата, лимоновите сок и кора, наситнения чесън, сол и черен пипер. В тази марината сложете нарязаното на хапки филе от сьомга и оставете да престои половин час.
След това нанижете рибата на шишчета, редувайки с парчета лук и чушка.
Изпечете във фурната в тава върху лист пергамент при температура от 200 градуса по 15 минути от всяка страна, на скара или на жар.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodoma.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖАН Д'АРСЕЛ CAVIAR ОКОЛООЧЕН ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ ХАЙВЕР 30 мл
ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС 3398
НовЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ капсули * 300
БИОБАЛАНС СУПЕР АМПУЛА С DNA ГЕЛ ОТ СЬОМГА 2 мл * 10
НовЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ 500 г
Безплатна доставка за България!ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Ориз със сьомга
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Скандинавска маринована сьомга (гравлакс)
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Тарт от сьомга, краставица и манго
Коментари към Мариновани шишчета от сьомга