Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Маринована сьомга на фурна със сусам

Маринована сьомга на фурна със сусам

Маринована сьомга на фурна със сусам - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама филе от сьомга
  • половин настърган корен джинджифил
  • 4 пресовани скилидки чесън
  • 15 грама сладък чили сос
  • 15 милилитра оризов оцет
  • 30 грама течен мед
  • 45 милилитра соев сос
  • 15 грама сусамово олио
  • 20 грама сусамови семена за поръсване
  • 2 стръка нарязан зелен лук
  • сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

 

Сложете рибата върху дъска и я подправете със сол и черен пипер. В купичка сложете настъргания джинджифил, чесъна, сладкото чили, оризовия оцет, меда, соевия сос, олиото и разбъркайте до хомогенност.

марината

Накиснете филето в маринатата и го оставете да престои така за час. Застелете тава с лист пергамент и подредете рибата.

маринована сьомга

Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20-25 минути. След готовност поръсете сьомгата със сусамови семена и нарязан зелен лук.

маринована сьомга

Поднесете и с удоволствие хапнете. Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.homecookingadventure.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...ЛюбопитноЗдравни съветиБотаника