Маринована сьомга на фурна със сусам

Необходими продукти:
- 500 грама филе от сьомга
- половин настърган корен джинджифил
- 4 пресовани скилидки чесън
- 15 грама сладък чили сос
- 15 милилитра оризов оцет
- 30 грама течен мед
- 45 милилитра соев сос
- 15 грама сусамово олио
- 20 грама сусамови семена за поръсване
- 2 стръка нарязан зелен лук
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете рибата върху дъска и я подправете със сол и черен пипер. В купичка сложете настъргания джинджифил, чесъна, сладкото чили, оризовия оцет, меда, соевия сос, олиото и разбъркайте до хомогенност.
Накиснете филето в маринатата и го оставете да престои така за час. Застелете тава с лист пергамент и подредете рибата.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20-25 минути. След готовност поръсете сьомгата със сусамови семена и нарязан зелен лук.
Поднесете и с удоволствие хапнете. Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.homecookingadventure.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
НовБИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120
НовАБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сусам
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Марината за агнешко месо
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
Коментари към Маринована сьомга на фурна със сусам