Маринована сьомга на фурна със сусам

Необходими продукти:
- 500 грама филе от сьомга
- половин настърган корен джинджифил
- 4 пресовани скилидки чесън
- 15 грама сладък чили сос
- 15 милилитра оризов оцет
- 30 грама течен мед
- 45 милилитра соев сос
- 15 грама сусамово олио
- 20 грама сусамови семена за поръсване
- 2 стръка нарязан зелен лук
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете рибата върху дъска и я подправете със сол и черен пипер. В купичка сложете настъргания джинджифил, чесъна, сладкото чили, оризовия оцет, меда, соевия сос, олиото и разбъркайте до хомогенност.
Накиснете филето в маринатата и го оставете да престои така за час. Застелете тава с лист пергамент и подредете рибата.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20-25 минути. След готовност поръсете сьомгата със сусамови семена и нарязан зелен лук.
Поднесете и с удоволствие хапнете. Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.homecookingadventure.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Сусам
- Рулца от сьомга с кашкавал
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Мариновано овче сирене с босилек
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
Коментари към Маринована сьомга на фурна със сусам