Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Маринована бяла риба с тиква и кускус

Маринована бяла риба с тиква и кускус

Маринована бяла риба с тиква и кускус - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама бяла риба
  • 500 грама тиква (почистена и обелена)
  • 1 голяма глава лук
  • 250 грама кускус
  • връзка магданоз
  • сол и черен пипер
  • кисело мляко или заквасена сметана за поднасяне

 

За маринатата:

  • 3 скилидки чесън
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 чаени лъжици несмлян кимион
  • 1 чаена лъжица смлян черен пипер
  • щипка кайенски пипер
  • сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

В малка купа направете маринатата, смесвайки зехтина с различните видове пипер, кимиона и подсолете на вкус. Добавете пресованите чеснови скилидки и намачкайте.

марината

Рибеното филе нарежете на малки парчета, намажете с маринатата и оставете за 10 минути, за да поемат вкусовете и ароматите.

риба

През това време настържете тиквата.

тиква

Изпечете запържете за около 5 минути от всяка страна.

риба

Извадете ги и сложете в съд с капак, за да се запазят топли, а тигана с мазнината използвайте за запържване на зеленчуците. Лука приготвяйте в продължение на 7 минути.

лук

След това добавете тиквата. Подправете и пържете до пълна готовност.

тиква

Кускуса сварете според указанията върху опаковката.

кускус

Изсипете магданоза при зеленчуците в края на тяхното приготвяне. Подсолете допълнително, ако е необходимо, и свалете съда от котлона.

магданоз

Смесете ги с кускуса, добавете рибените парчета и разбъркайте.

риба

Рибата ще се разкъса, това е целта.

риба

Поднесете ястието с кисело мляко или заквасена сметана.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: recipe.org.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниЗдравни съветиСнимкиХрани и ястияДиетиЛюбопитноЛайфстайлСпортИсторияХранене при...