Майонеза от пъдпъдъчи яйца с горчица и подправки
Необходими продукти:
- 10 пъдпъдъчи яйца
- по 1 чаена лъжица захар, сол и сос горчица
- 220 милилитра растително олио
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1 чаена лъжица провансалски подправки
Начин на приготвяне:
Разбийте пъдпъдъчите яйца в дълбока купа, след което сложете по една чаена лъжица захар, сол и горчица. Отново разбийте, като използвате миксер или блендер, трябва да се получи еднородна смес.
Тогава в нея започнете да добавяте буквално по една капка от олиото, без да спирате разбиването. Когато мазнината се усвои добре от останалата маса, започнете да наливате олиото на тънка струя.
Разбивайте до получаването на гъст хомогенен сос, към който прибавете две супени лъжици прясно изцеден лимонов сок. След като разбиете, сместа малко ще побелее.
Последната стъпка е придаването на приятен вкус с помощта на провансалските подправки. Сложете ги в майонезата и я прехвърлете в сухо бурканче.
Може да съхранявате в хладилник не по-повече от две седмици.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: mnevkusnotut.r
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Веган майонеза от нахут
- Салата от цвекло с майонеза, чесън и орехи
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Салата от рулца от раци с калмари, яйца и маслини
- Майонеза с босилек и чесън
- Салата от рулца от раци с домати, майонеза и чесън
- Сос Тартар
- Вегетарианска руска салата
- Здравословна веган майонеза
- Пилешки дробчета в сос от сметана и майонеза
Коментари към Майонеза от пъдпъдъчи яйца с горчица и подправки