Люля-кебап в бекон на жар
Необходими продукти:
150 грама бекон
600 грама свинско месо
1 глава лук
300 грама сланина
смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете едро месото и сланината, лука обелете и разрежете на 4 части, след което ги смелете с машинка за тази цел.
Смесете ги в дълбока купа, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и омесете като тесто (в продължение на около 20 минути). Оформете като топка, увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника за час.
Налейте гореща вода в подходящ съд, мокрейки ръцете си с нея, от сместа оформете дълги плоски "колбаси", които нанижете на специални за кебапа шишове (или пригодете друго подходящо).
Увийте ги в ивици бекон и изпечете на жар, като обръщате често шишчетата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с лапад, ориз и гъби
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
Коментари към Люля-кебап в бекон на жар