Люля-кебап в бекон на жар
Необходими продукти:
150 грама бекон
600 грама свинско месо
1 глава лук
300 грама сланина
смлян черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:
Нарежете едро месото и сланината, лука обелете и разрежете на 4 части, след което ги смелете с машинка за тази цел.

Смесете ги в дълбока купа, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и омесете като тесто (в продължение на около 20 минути). Оформете като топка, увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника за час.

Налейте гореща вода в подходящ съд, мокрейки ръцете си с нея, от сместа оформете дълги плоски "колбаси", които нанижете на специални за кебапа шишове (или пригодете друго подходящо).

Увийте ги в ивици бекон и изпечете на жар, като обръщате често шишчетата.



Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско с гъби в сметана
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Рецепти за свинска пача чорба
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
Коментари към Люля-кебап в бекон на жар