Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Лучен тарт с цикория

Лучен тарт с цикория

Лучен тарт с цикория - изображение

Необходими продукти:

  • 1 лист бутер тесто
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 чаена лъжица масло
  • 4 стръка мащерка
  • 1 супена лъжица кафява захар
  • 2 малки глави лук, обелени и нарязани на дебели кръгчета
  • 2 глави цикория, нарязани
  • сокът от половин лимон
  • 75 грама горгонзола
  • 1 супена лъжица печени лешници

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.

Изрежете бутер тестото в същия размер като формата за печене, която използвате и го замразете за 30 минути.

В същата тава, по която сте мерили тестото разтопете зехтина и маслото. Добавете захарта и разбъркайте. Сложете лука в средата,а листата цикория около него и оставете за 10 минути да се карамелизира. Полейте с лимоновия сок и оставете настрана, за да се охлади за кратко.

Поставете отгоре листа бутер тесто и притиснете краищата, за да се затвори плътно плънката. Надупчете тестото с нож, за да има от къде да излиза парата и печете за 40 минути, докато тестото бухне и стана златисто.

Оставете да се охлади за 10 минути, след което внимателно обърнете в чиния. Ако се е залепил лука по тавата, леко избутайте с нож и ги сложете обратно на мястото им.

Подправете със сол и черен пипер и поръсете с натрошеното сирене. Разпръснете лешниците и полейте с малко зехтин преди сервиране.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаСнимкиИсторияБотаникаЛайфстайлДиети