Лучен тарт с цикория
Необходими продукти:
- 1 лист бутер тесто
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжица масло
- 4 стръка мащерка
- 1 супена лъжица кафява захар
- 2 малки глави лук, обелени и нарязани на дебели кръгчета
- 2 глави цикория, нарязани
- сокът от половин лимон
- 75 грама горгонзола
- 1 супена лъжица печени лешници
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Изрежете бутер тестото в същия размер като формата за печене, която използвате и го замразете за 30 минути.
В същата тава, по която сте мерили тестото разтопете зехтина и маслото. Добавете захарта и разбъркайте. Сложете лука в средата,а листата цикория около него и оставете за 10 минути да се карамелизира. Полейте с лимоновия сок и оставете настрана, за да се охлади за кратко.
Поставете отгоре листа бутер тесто и притиснете краищата, за да се затвори плътно плънката. Надупчете тестото с нож, за да има от къде да излиза парата и печете за 40 минути, докато тестото бухне и стана златисто.
Оставете да се охлади за 10 минути, след което внимателно обърнете в чиния. Ако се е залепил лука по тавата, леко избутайте с нож и ги сложете обратно на мястото им.
Подправете със сол и черен пипер и поръсете с натрошеното сирене. Разпръснете лешниците и полейте с малко зехтин преди сервиране.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лимонов тарт без печене
- Плодов тарт с лимонов крем
- Тарт с боровинки и козе сирене
- Бананов тарт с бутер тесто
- Тарт с бутер тесто и плънка с праз
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Тарт татен
- Бутер тарт с кайма, домати и кедрови ядки
- Вегетариански тарт с тиква
- Тарт с цели домати и козе сирене
Коментари към Лучен тарт с цикория