Лук на грил с моцарела и лимонова мащерка

Необходими продукти:
- 2 големи глави лук
- 100 грама моцарела
- 1 супена лъжица зехтин
- няколко стръка лимонова мащерка
- черен пипер (прясно смлян)
Начин на приготвяне:
Обеления лук нарежете на дебели кръгчета (приблизителна ширина 7-8 милиметра). Моцарелата също нарежете на кръгчета.
Включете фурната да загрява на функция грил.
Намазнете дъното на тава или го покрийте с пергамент. Подредете лука в съда, напръскайте с малко зехтин, поръсете с пипер, прясна мащерка и запечете за 5-7 минути.
Щом кръгчетата започнат да се зачервяват, върху всяко сложете по парченце моцарела и върнете във фурната за още 3-4 минути (докато се образува божествена хрупкава коричка).
Разбира се, може да приготвите предястието на фурна в нормален режим на печене, на дървени въглища.
Вариант е да използвате меко сирене от типа на камембер, бри или сладникаво с бяла плесен. Тогава ще се промени вкусът и няма да се получи коричка, но пък лукът ще се пропие с мека кремообразна маса.
Поднесете лука горещ с чаша бяло вино.
Добър апетит!
Източник: i-kulinar.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Лучени кръгчета на скара
- Пилешки дробчета с лук
- Пилешко филе Капрезе
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Маринован лук, печен на барбекю
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
Коментари към Лук на грил с моцарела и лимонова мащерка