Лодки с плънка от гъби, лук и кашкавал
Необходими продукти
За тестото:
250 милилитра топло мляко
2 чаени лъжици захар на пясък
1 чаена лъжица сол
1,5 чаена лъжица суха мая
2 супени лъжици олио
брашно, колкото е необходимо
За плънката:
100 грама гъби, запържени с лук
100 грама настърган кашкавал
1 домат, нарязан на кубчета
1 супена лъжица майонеза
1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от посочените за него продукти, което да не залепя по ръцете. Покрийте го с кърпа и оставете за 40 минути. След това разделете на топки и оставете да втасат за 10 минути. Разточете леко всяка от тях, подвийте краищата, за да се получи форма, наподобяваща лодка. Плънката направете, смесвайки гъбите, запържени с лука, настъргания кашкавал, нарязания домат и майонезата. Подредете "лодките" в подмазана с олио тава, намажете с разбито яйце и сложете по 2 чаени лъжици от сместа във всяка. Изчакайте 20 минути и изпечете при 250 градуса в продължение на около 15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сапунка
- Зърнеста копринка
- Двуспорова печурка
- Полска печурка, Червенушка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Бяла сърнела
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Полската сърнела
- Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
Коментари към Лодки с плънка от гъби, лук и кашкавал