Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Лимонов крем-десерт с маскарпоне

Лимонов крем-десерт с маскарпоне

Лимонов крем-десерт с маскарпоне - изображение

Необходими продукти:

  • 1 лимон (кората)
  • 100 милилитра лимонов сок
  • 4 яйца
  • 75 грама масло
  • 80 грама кристална захар
  • 1 лист желатин
  • 100 грама маскарпоне
  • 20 грама пудра захар

 

Начин на приготвяне:

Залейте желатина със студена вода, цитрусовата кора нарежете много ситно, а три от яйцата разбийте със захарта до побеляване.

Разтопете маслото в малка тенджера, добавете лимоновите кора и сок, яйцата и варете на слаб огън до сгъстяване, като междувременно бъркате. Свалете от огъня, добавете желатина (отцеден от водата) и бъркайте, докато се разтвори.

Четвъртото яйце разделете на белтък и жълтък. Разбийте маскарпонето с жълтъка, а белтъка разбийте на твърда пяна, като в края на процеса добавите пудрата захар. Тогава смесете с маскарпонето.

Във високи стъклени чаши разпределете двата крема (лимоновия и от маскарпонето), като редувате слоеве от тях. За да ви бъде по-лесно, може да използвате сладкарски шприц.

Поставете десерта за три часа в хладилника и след това може да се насладите на вкуса.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cuisine-francaise.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноДиетиАлт. медицинаБотаника