Лимонов зехтин с чесън
Необходими продукти:
- 1 лимон
- 2 скилидки чесън
- 1 чаена чаша зехтин
- 1 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Нарежете лимона на тънки филийки и почистете от семената.
Без да белите скилидките чесън, леко ги притиснете с нож, да се пропукат.
Сложете в касерола, заедно с останалите продукти и загрейте на ниска температура, без да разбърквате за около 20-30 минути, докато лимонът омекне напълно.
Свалете от котлона и извадете скилидките чесън.
Лимоновото олио може да консумирате до 1 месец, ако го съхранявате на студено и в плътно затворен съд.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФИЧИНА ТОСКАНА БАЛСАМ ЗА КОСА ЗА ОБЕМ 200 мл
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН С КЕДЪР, ЛИМОН И СТУДЕНОПРЕСОВАН ЗЕХТИН 100 г
МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл КАНДИМИН
САПУН БИОХЕРБА С РОДОПСКА ГЛИНА 60 гр.
МОКРИ КЪРПИ БЕБЕЛАН СЕНСИТИВ * 64
БИОФИЧИНА ТОСКАНА ВЪЗСТАНОВЯВАЩА МАСКА ЗА КЪДРАВА И ЧУПЛИВА КОСА С ОРГАНИЧЕН ЗЕХТИН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Отглеждане на лимон
- Как да си захванем лимон от семка
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Пилешко филе с мед и горчица
- Зехтин и витамин А - решение на проблема с чупливите нокти
- Как да свалим високата температура с лимон
- Премахнете черните точки по ушите с варено мляко и лимонов сок
- Мажете гърлото с лимонов сок и сода, за да изчезнат налепите по сливиците
Коментари към Лимонов зехтин с чесън