Лимоново руло с орехи и стафиди
Необходими продукти:
2 чаени чаши брашно
100 грама заквасена сметана
2 яйца
50 грама масло
1 супена лъжица захар
сода на върха на ножа
За плънката:
2 лимона
200 грама захар
100 грама орехи или други ядки по ваш избор
100 грама стафиди
1 белтък
пудра захар
ванилия
Начин на приготвяне:
Започнете с направата на плънката. Измийте лимоните и ги залейте 2-3 пъти с гореща вода. След това отцедете течността, оставете плодовете да се охладят, разрежете на половина и почистете от семената.
Настържете с помощта на едро ренде заедно с корите. Смесете със захарта, напръскайте с вода и сварете до прозрачност.
Смелете орехите, към тях прибавете измитите стафиди и разбъркайте заедно с лимоновата маса.
Пресейте брашното, сложете в него содата, маслото и нарежете последното. Прибавете захарта, жълтъците, сметаната и замесете меко тесто, което приберете в хладилника за една нощ.
На следващия ден го разточете много тънко, разтеглете го с ръце, намажете повърхността с белтък, разпределете плънката и навийте руло. Разрежете го на две части, поставете в подходяща тава, чието дъно сте покрили с намаслен пергамент.
Намажете рулото с белтък, поръсете със захар и изпечете в загрята до 220 градуса фурна в продължение на 30 минути.
Готовата лимонена сладост поръсете с пудра захар, в която сте добавили ванилия.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Лесно шоколадово руло - пънче
- Руло Фереро Роше
- Руло без печене
- Медено руло с орехи и мармалад
- Сладко канелено руло с пекан и мед
- Бързо руло със сухо мляко
- Бисквитено руло с кондензирано мляко и ядки (без печене)
Коментари към Лимоново руло с орехи и стафиди