Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки

Необходими продукти:
- 1/3 чаена чаша пресен магданоз, нарязан на ситно
- 1 супена лъжица листа от прясна мащерка, нарязани на ситно
- 1 супена лъжица лимонова кора, нарязана на тънки ивици
- 2 скилидки чесън, пресовани или нарязани на ситно
- 1 супена лъжица масло
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 броя пилешки гърди, надлъжно разполовени
- сол и прясно смлян черен пипер
- 1/2 чаена чаша пилешки бульон или повече
Начин на приготвяне:
- В малка купа смесете нарязания магданоз, мащерката, лимоновата кора и чесъна.
- Загрейте маслото и зехтина в голям тиган на средно силен огън.
- Подправете пилешките гърди със сол и прясно смлян черен пипер от двете страни.
- Добавете в тигана и запържете за около 3-4 минути, докато леко покафенеят и лесно се отделят от тигана. Обърнете и гответе още 2-3 минути.
- Прехвърлете филето в чиния и намалете силата на котлона.
- Внимателно добавете бульона в тигана и разбъркайте.
- Прибавете сместа от пресни билки, лимон и чесън и отново разбъркайте.
- Оставете сосът да къкри, докато леко се сгъсти и върнете пилешките филета в тигана.
- Използвайте лъжица, за да ги полеете обилно със соса, покрийте и гответе още 5-6 минути. Ако течността намалее прекалено бързо, добавете още малко от бульона.
- Поднесете пилешките пържоли топли, гарнирани с лимоново-билковия сос.
Приятен апетит!
Снимки: simplyscratch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Отглеждане на лимон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
Коментари към Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки