Лимоново пилешко филе в масло на тиган

Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди, разполовени
- 1/4 чаена чаша безсолно масло
- 1/3 чаена чаша брашно
- кората на 1 лимон, настъргана на ситно
- 3/4 чаена лъжичка черен пипер
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/4 чаена лъжичка лук на прах
- 1 лимон, нарязан на филийки
Начин на приготвяне:
- Изтънете пилешките гърди с чук за месо до дебелина около 1,5-2 сантиметра.
- Поставете брашното в чиния и оваляйте пържолите. Отърсете излишъка и оставете настрана.
- В малка купичка смесете настърганата лимонова кора с черния пипер, солта, чесъна и лука на прах. Разбъркайте.
- Подправете филетата от двете страни с микса от подправки.
- Разтопете маслото в голям тиган на средно силен огън и добавете пържолите.
- Запържете ги в продължение на 2-4 минути от всяка страна и извадете в чиния.
- Добавете лимоновите филийки в тигана и ги запържете за около 30 секунди от всяка страна.
- Върнете пилешките гърди в тигана и гответе още 2-3 минути.
- Поднесете филетата топли, гарнирани със зелена салата, ориз или зеленчуци.
Приятен апетит!
Снимки: bakedbyrachel.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИМОН 20 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
НАУ ФУДС СПОРТ МСТ ОЙЛ дражета 1000 мг * 150
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА НАР 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Картофени шишчета с масло
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Масло от рапица
- Хлебен пудинг
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
Коментари към Лимоново пилешко филе в масло на тиган