Лимонови пресни картофи с мащерка и масло

Необходими продукти:
- 1,300 килограма дребни пресни картофи
- 1 лимон (сока и кората му)
- 3 супени лъжици масло
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 стрък мащерка
- сол и смлян бял пипер
Начин на приготвяне:
Измийте старателно пресните картофи с четка и ги подсушете. Разрежете на две или четири части (зависи от големината им).
Разтопете маслото заедно със зехтина, мазнината трябва да започне да се разпенва и да покафенее.
Изсипете в нея картофите и много внимателно разбъркайте.
Застелете тава с лист пергамент, върху който подредете зеленчуците на един ред и ги полейте с мазнината.
Изпечете ги при 200 градуса във фурната, като обръщате периодично. Трябва да се зачервят, това ще отнеме около 40 минути.
Нарежете мащерката, изцедете сока на лимона, а кората му настържете. Смесете тези съставки в голяма купа, подправете с бял пипер и сол. Разбъркайте и налейте малко зехтин.
След това изсипете горещите картофи в съда със соса, разбъркайте, изчакайте 2 минути и поднесете.
Добър апетит!
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Лимонови пресни картофи с мащерка и масло