Лимонова торта
Необходими продукти:
5 яйца (отделете жълтъците от белтъците)
100 грама царевично брашно
сока на 2 лимона
30 мл коняк
170 грама захар
250 грама настъргани моркови
250 грама настъргани ядки (по ваш избор)
2 ч. л. бакпулвер
За глазурата:
сок от три лимона
300 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбийте с миксер жълтъците с останалите продукти като брашното прибавите последно. Отделно разбийте белтъците на пяна. Добавете ги постепенно към основната смес.
Подмажете съд с диаметър 28 см с масло и застелете с хартия за печене. Изсипете тестото в нея и печете в продължение на 45 минути при 180 градуса. Оставете да изстине напълно, преди да полеете с глазурата.
Глазурата се прави лесно, смесвайки лимоновия сок и пудрата захар и разбърквайки с тел за разбиване на яйца. Трябва да получите гъста консистенция.
Може да украсите тортата с парчета лимон.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кокосово-морковена торта с ананас
- Веган морковена торта
- Веган морковена торта с кокос, ядки и ядливи цветя
- Морковен кекс с ананас и маслен крем
- Торта Морков
- Морковена торта в чаша
- Веган морковена торта с кокосов крем
- Класическа морковена торта с глазура
- Морковена торта с орехи, канела и крема сирене
- Морковена торта без глутен
Коментари към Лимонова торта