Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Леща с бекон и билки

Леща с бекон и билки

Леща с бекон и билки - изображение

Необходими продукти:

1 чаена чаша зелена леща

100 грама нарязан на тънко бекон

2 чаени чаши зеленчуков бульон

2 супени лъжици зехтин

2 глави червен лук

4 скилидки чесън

2 - 3 стръка прясна мащерка

2 - 3 стръка сух градински чай

естрагон

босилек

магданоз

копър

джоджен

щипка прясно смлян черен пипер

сол

 

Начин на приготвяне:

Обелете лука и чесъна. Измийте лещата, сложете я в подходяща тенджера и залейте с горещия бульон. Добавете 2 скилидки чесън, градински чай, мащерка, затворете съда с капак и нека всичко се вари до готовност.

Останалите две скилидки чесън разрежете на половина, лука на полукръгчета.

Нагорещете тиган и в него изпечете бекона (без да добавяте мазнина), когато се образува златиста коричка, извадете парчетата върху хартия, за да се отцедят.

Нарежете на ситно естрагона, босилека, магданоза, копъра и джоджена.

В тигана, в който приготвихте бекона, налейте 1 супена лъжица зехтин и изпържете лука и чесъна до златисто.

Свалете съда от котлона, добавете бекона към лука и чесъна, сложете нарязаните билки и подправки, разбъркайте и оставете така за момента.

Извадете чесъна и билките от тенджерата с лещата, отцедете бульона. Лещата изсипете при останалите продукти, налейте малко от течността, която отцедихте по-рано, поставете съда на котлона, добавете 1 лъжица зехтин, овкусете със сол, черен пипер и сгорещете сместа.

Изключете котлона и оставете ястието за известно време, за да поеме различните вкусове и аромати.

Добър апетит!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияДиетиЛюбопитноБотаникаСнимкиНовиниИсторияАлтернативна медицинаНаправления в медицинатаЛайфстайлАптекиПроизводителиЗаведенияЛечения