Лесен ягодов мус
Ягодите са сред най-популярните плодове, които днес влизат в списъка със "суперхрани". Ароматни и вкусни, те са обичани от малки и големи. Със сочните плодчета се приготвят най-различни десерти, сладкиши, торти, алкохолни и безалкохолни напитки, а в Ягодовия Музей, намиращ се в Белгия (да, има такъв), може да откриете дори бира от ягоди. Няма да ви предлагаме да си правите плодово пиво, но ще ви дадем идея за приготвяне на ягодов мус с аромат на рози и мента. Разбира се, плодовете се съчетават прекрасно със сметана, затова сме я включили в рецептата, както и плътно крема сирене, което ще даде подходящата консистенция на десерта. С помощта на желето в състава всичко придобива завършен и съвършен вид.
За да приготвите ягодовия мус, са ви необходими:
- 2 листа ягодов желатин
- 300 милилитра гореща вода
- 150 грама нарязани ягоди
- 1 супена лъжица розова вода
- 1 чаена чаша сладкарска сметана за разбиване
- 190 грама крема сирене
- няколко пресни ягоди за украса
- ментови листенца за украса
Как се прави мусът от ягоди със сметана и крема сирене
Сложете желатиновите листа в купа и добавете горещата вода. Разбъркайте добре, за да се разтвори напълно желатинът и оставете да се охлади.
През това време сложете в блендер всички останали съставки, без тези за украсата, и разбийте до получаването на гладък крем. Комбинирайте двете смеси, разбъркайте и пресипете във форма по избор.
Охладете за 4-5 часа, извадете от формата и украсете с разполовени или цели ягодки и листенца мента. Разрежете, поднесете и с удоволствие хапнете.
Няколко съвета, които може да ви бъдат от полза при приготвяне на ягодовото желе
- Бихте могли да заместите ягодите с друг сезонен плод по ваш избор, важното е той да бъде пресен и мек, добре узрял и без твърда обвивка. Това е необходимо, за да може да се получи крем-ефектът след блендиране. Ако използвате твърди алтернативи, пюрето, което се получава след смилане, няма да бъде хомогенно и гладко.
- В случай ме не ви допада розовият аромат, заместете го с есенция според вкуса ви.
- Крема сиренето, което използвате за направата на плодовия десерт, трябва да бъде "чисто", без добавки, примеси и аромати, за да не повлияе на вкуса на крайния резултат.
Да ви е сладко!
chokolatpimienta.com
Снимки: chokolatpimienta.com; pixabay.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СТ. МОРИЦ ПРОФЕШЪНЪЛ МУС АВТОБРОНЗАНТ DARK 200 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА МУС ЗА ПОЧИСТВАНЕ СЪС СЛЕЗ 150 мл
СТ. МОРИЦ ПРОФЕШЪНЪЛ МУС АВТОБРОНЗАНТ FAST TAN 200 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА ПОЧИСТВАЩ МУС ЗА ЛИЦЕ, ТЯЛО И КОСА С НЕВЕН И ОВЕС 3 В 1 200 мл
СТ. МОРИЦ АДВАНСТ КОРИГИРАЩ МУС АВТОБРОНЗАНТ MEDIUM 200 мл
РИЛАСТИЛ АКНЕСТИЛ ПОЧИСТВАЩА ПЯНА 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Аптека "Еова", с. Ягода
- Ягода, Градинска ягода
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Ягода – състав и ползи за здравето
- Ягоди с ревен и гранола
- Ягодово смути с череши и ванилия
- Плодов мус с грис
- Салата от рукола с ягоди, синьо сирене и кедрови ядки
- Салата от кускус с ягоди и авокадо
Коментари към Лесен ягодов мус