Ленени хлебчета със семена и овесени ядки
Необходими продукти:
4 супени лъжици ленено семе + 6 супени лъжици вода
4 супени лъжици слънчогледови белени семки
2 супени лъжици овесени ядки
2 супени лъжици сварен нахут (отцеден от течността)
0,5 чаена лъжица бакпулвер
6 сушени кайсии
сол
Начина на приготвяне:
Накиснете ленените семена и слънчогледовите семки поотделно за два часа, след това отцедете водата от слънчогледовите. Сушените кайсии сложете във вряща вода за 30 минути. Смелете с помощта на кухненски робот семената (ленените изсипете заедно с течността), докато се получи еднородна смес. Към нея прибавете сварения нахут и продължете на мелите (може да използвате и блендер). След това идва ред на овесените ядки, бакпулвера, сол и нарязаните на парченца кайсии. Разбъркайте всичко с лъжица. Към тази основа може да добавяте най-различни продукти, например: цели слънчогледови или тиквени семена, орехи или сусам.
Изсипете сместа (разпределете тънък слой от нея) във форма с незалепващо покритие или върху силиконова повърхност, надупчете тестото на няколко места с вилица и поръсете със смлени орехи или семена.
Идеалният вариант е да изсушите хлебчетата чрез дехидрататор в продължение на няколко часа при 40 градуса, по този начин семената ще запазят полезните си свойства. Ако не разполагате с такъв, изсушете при 120 градуса на грил за около 20 - 30 минути.
Около 10-тата минута след началото на сушенето, докато тестото е още меко, го разрежете на парчета и продължете с процедурата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИН ЧИА МАШ 600 гр.
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
МАЙПРОТЕИН ИМПАКТ УЕЙТ ГЕЙНЪР 2.5 кг
МАЙПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ С РАЗЛИЧНИ ВКУСОВЕ 2.5 кг
МАЙПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ С РАЗЛИЧНИ ВКУСОВЕ 1 кг
ВИКТОРИЯ БЮТИ SPOONFUL ШИЙТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ 3-ДНЕВНА ВЪЛШЕБНА ГРИЖА 20 мл * 3 0776303
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ленено семе - как се приема и за какво е полезно
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Необходимо ли е да се накисват овесените ядки?
- Как да приемаме ленено семе против запек – рецепти и начин на действие
- Ленено семе – ползи и вреди за здравето
- Еврейски безквасен хляб Маца
Коментари към Ленени хлебчета със семена и овесени ядки