Лазаня с шунка
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 средна глава лук, нарязана
- 200 грама шунка, нарязана
- 2 тиквички, нарязани на кубчета
- 1 чушка, нарязана на ситно
- 200 грама гъби, нарязани
- 500 грама доматен сос
- 3 свежи листа от лазаня, разрязани на 3 парчета
- 200 грама рикота
- 1/2 чаена чаша настърган кашкавал, чедър, швейцарско сирене или др.
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в тиган и изпържете лука и шунката за около 2-3 минути. Прибавете тиквичките, чушката и гъбите. Гответе, докато зеленчуците омекнат, като от време на време разбърквате, за да не залепват по дъното. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Прибавете доматения сос и след като заври, намалете температурата. Оставете сосът да къкри около 5 минути, докато се сгъсти. Прехвърлете в купа и избършете тигана.
Намажете го с малко зехтин и сложете 3 парченца от лазанята най-отдолу. Отгоре разпределете 1/3 от доматения сос и 1/3 от рикотата. Повторете в същия ред, а накрая поръсете с кашкавал.
Включете фурната на функция грил (само горен реотан) и запечете за около 10 минути под капак. След това махнете капака и допечете за още 4 минути, за да придобие кашкавалът вкусен загар.
Сервирайте с препечен хляб и босилек.
Може да изпечете лазанята и на тигана под капак, като в този случай сложете кашкавала още в началото, но няма да придобие хрупкава коричка.
taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Лазаня със спанак и тиквички
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел
- Сладка лазаня
- Лазаня с плънка от пилешко и зеленчуци
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Кето лазаня с телешка кайма
Коментари към Лазаня с шунка