Лазаня с тиквички и кашкавал

Необходими продукти:
- 6 листа лазаня
- 1 сладка чушка
- 1 глава лук
- 1 тиквичка
- 300 грама доматено пюре
- 100 грама кашкавал
- босилек
Начин на приготвяне:
Нарежете зеленчуците ситно. В нагорещен зехтин първо изпържете лука за 5 минути, добавете чушката, разбъркайте и 3 минути по-късно сложете и тиквичката.
Пет минути след това свалете съда от огъня.
Едро настържете кашкавала.
Нанесете тънък слой от доматеното пюре по дъното на тава (най-добре да бъде правоъгълна). Покрийте с листа лазаня (не сварявайте корите предварително), намажете с пюрето и разпределете част от зеленчуците. Поръсете ги с кашкавал и продължете реденето в същата последователност до изчерпване на продуктите.
Най-отгоре посипете с кашкавал и изпечете във фурната при средна температура. След около 40-50 минути ястието ще бъде готово.
Изчакайте 10 минути, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Джоб пица с кори за лазаня
- Рулца лазаня с плънка от сладки картофи, рикота и спанак
- Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби
- Мързелива лазаня с шунка, тиквички и домати
- Кето лазаня с телешка кайма
- Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лазаня от патладжани, пармезан и доматен сос Маринара
Коментари към Лазаня с тиквички и кашкавал