Лазаня с домати, маскарпоне и моцарела

Необходими продукти:
- 2 глави стар лук (нарежете ситно)
- 2 намачкани скилидки чесън
- зехтин
- 800 грама консервирани домати
- накъсан босилек
- 1 пакет кори лазаня
- 250 грама маскарпоне
- 600 грама моцарела (на парченца)
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 190 градуса.
Лука и чесъна изпържете в зехтин (около 4 супени лъжици). Когато омекнат (но не трябва да се зачервяват), добавете доматите, подправки и нека сместа се задушава 15-20 минути, докато се сгъсти. Свалете от огъня и сложете босилека.
Част от получения доматен сос разпределете по дъното на голяма форма и покрийте с кори лазаня. Върху тях сложете 1/3 от сирената, отново сос и повторете слоевете.
Върху последния ред лазаня нанесете сос. Сложете останалото количество от сирената и поръсете с прясно смлян черен пипер.
Изпечете ястието за около 40 минути, докато тестото омекне и с лекота може да се продупчи с нож.
Да ви е вкусно!
Снимка: kuharka.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Джоб пица с кори за лазаня
- Рулца лазаня с плънка от сладки картофи, рикота и спанак
- Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби
- Мързелива лазаня с шунка, тиквички и домати
- Кето лазаня с телешка кайма
- Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лазаня от патладжани, пармезан и доматен сос Маринара
Коментари към Лазаня с домати, маскарпоне и моцарела