Лазаня с пилешка кайма, броколи и нахут
Необходими продукти:
- 1 глава броколи
- 500 грама пилешка кайма
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 2 скилидки чесън, ситно накълцани
- 1 връзка риган - 1/2 ситно нарязана, а останалата с откъснати цели листенца
- 1 люта чушка, нарязана на ситно
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 1/4 чаена чаша тахан
- 400 грама нахут от консерва, отцеден
- 650 грама рикота
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 2/3 чаена чаша настърган пармезан
- 400 грама кори за лазаня (безглутенови по желание)
- 2 чаени лъжици пушен червен пипер
- 1 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
- настъргана кора от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и намазнете правоъгълна тава.
Смелете броколите в кухненски робот.
Комбинирайте каймата с лука, чесъна, нарязания на ситно риган, лютата чушка, 2 супени лъжици зехтин и по лъжица сол и черен пипер.
Изпържете каймата, като я раздробите по време на готвенето. Когато покафенее, прибавете бульона, тахана и 1/2 чаена чаша от нахута.
Варете 5 минути, докато течността намалее. Добавете смлените броколи, разбъркайте и оставете сместа да се охлади.
Комбинирайте рикотата, млякото и половината пармезан.
Сглобете лазанята: сложете 1/3 от пилешката смес на дъното на тава, отгоре подредете корите, следва половината рикота, ред кори за лазаня, отново пилешка смес и продължете така до изчерпване на продуктите, като завършите с рикотата.
Сложете лист хартия за печене върху лазанята, а отгоре поставете фолио. Печете 40-45 минути. Свалете фолиото и хартията, поръсете с останалия пармезан и печете до хрупкава коричка - около 20 минути.
Междувременно останалия нахут подсушете с кухненска хартия. Изпържете го заедно с лютия и пушения пипер за 6-7 минути, докато стане хрупкав.
Добавете целите листа риган.
Сервирайте лазанята, като върху нея поръсите с хрупкавия нахут и малко настъргана лимонова кора.
delicious.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Лазаня със спанак и тиквички
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел
- Лазаня с плънка от пилешко и зеленчуци
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби
- Карфиолена лазаня с пилешко
Коментари към Лазаня с пилешка кайма, броколи и нахут