Лазаня със сьомга, спанак и скариди

Необходими продукти:
- 300 грама пресен спанак
- 3 сухи листа лазаня
- 400 грама бял сос по избор (Бешамел)
- 170 грама лазаня
- 150 грама скариди
- 25 грама пармезан
- щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
Фурната загрейте при 200 градуса. Рибата пригответе на пара или задушете леко в мъничко вода. Когато се охлади, нарежете или накъсайте на парчета.
Сложете спанака в гевгир и залейте с вряща вода, веднага след това изплакнете със студена. Изцедете и сложете в купа. Подправете на вкус.
Листата лазаня потопете за 2 минути в кипяща вода.
На дъното на правоъгълна форма, подмазана с масло сложете лист тесто, след това 1/3 от соса, който заравнете, а върху него разпределете половината от спанака, половината от сьомгата и половината от скаридите.
Покрийте с втория лист лазаня, отново намажете със сос, следват скаридите и рибата.
Завършете последната кора, която също полейте със сос, поръсете с малко настъргано индийско орехче, пармезан, черен пипер и подсолете.
Изпечете около 25 минути до образуването на румена коричка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: otvetin.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лазаня с гъби и шунка
- Лазаня с кайма, кисели краставички и маслини
- Сладка лазаня
- Лазаня от тиквички с крема сирене, домати и кашкавал
- Лазаня приготвена в микровълнова фурна
- Лазаня с печурки, сос Бешамел и пармезан
Коментари към Лазаня със сьомга, спанак и скариди