Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Лазаня със сьомга, спанак и скариди

Лазаня със сьомга, спанак и скариди

Лазаня със сьомга, спанак и скариди - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама пресен спанак
  • 3 сухи листа лазаня
  • 400 грама бял сос по избор (Бешамел)
  • 170 грама лазаня
  • 150 грама скариди
  • 25 грама пармезан
  • щипка индийско орехче

 

Начин на приготвяне:

Фурната загрейте при 200 градуса. Рибата пригответе на пара или задушете леко в мъничко вода. Когато се охлади, нарежете или накъсайте на парчета.

Сложете спанака в гевгир и залейте с вряща вода, веднага след това изплакнете със студена. Изцедете и сложете в купа. Подправете на вкус.

Листата лазаня потопете за 2 минути в кипяща вода.

На дъното на правоъгълна форма, подмазана с масло сложете лист тесто, след това 1/3 от соса, който заравнете, а върху него разпределете половината от спанака, половината от сьомгата и половината от скаридите.

Покрийте с втория лист лазаня, отново намажете със сос, следват скаридите и рибата.

Завършете последната кора, която също полейте със сос, поръсете с малко настъргано индийско орехче, пармезан, черен пипер и подсолете.

Изпечете около 25 минути до образуването на румена коричка.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: otvetin.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно