Лазаня със спанак и тиквички
Необходими продукти:
- 400 грама спанак
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 250 грама маскарпоне
- 1 чаена лъжичка индийско орехче
- 100 грама пармезан (или друго), настърган
- 9 кори за лазаня
- 100 милилитра високомаслена готварска сметана
- 3 големи тиквички, нарязани по дължина
Начин на приготвяне:
Сложете спанака в гевгир и го полейте с вряща вода. След като се охлади, изстискайте излишната течност.
Загрейте зехтин и запържете в него чесъна, докато омекне (около 1 минута). Овкусете с индийското орехче, гответе 1 минута и добавете маскарпонето, спанака, половината сметана и половината пармезан. Овкусете с подправки по ваш вкус, разбъркайте и оставете настрана.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Изсипете 1/3 от сместа в намазнена тавичка, покрийте с 3 кори за лазаня и слой тиквички. Повторете още два пъти, следвайки същия ред, като накрая изсипете останалите сметана и пармезан.
Запечете за 40-45 минути или до готовност. Охладете зеленчуковата лазаня за 5-10 минути, нарежете на парчета и сервирайте.
Да ви е вкусно!
bbcgoodfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел
- Лазаня с плънка от пилешко и зеленчуци
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби
- Карфиолена лазаня с пилешко
- Лазаня с пилешко, патладжани и млечен сос
Коментари към Лазаня със спанак и тиквички