Лазаня със спанак и кълцана наденица
Необходими продукти за четири порции:
- 500 грама кори за лазаня
- половин връзка пресен лук
- 4 броя сурова кълцана наденица
- зехтин за запръжка
- 300 грама пресен спанак
- 4-5 листенца пресен джоджен
- 200 грама настърган кашкавал
- сол на вкус
за соса:
- 2 супени лъжици брашно
- 400 милилитра прясно мляко
- 50 милилитра готварска сметана
- 150 грама настърган кашкавал
- 2 лъжици кисело мляко
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса, намаслете тава и бланширайте корите в подсолена вода. Изплакнете със студена и оставете настрана. Запържете нарязаните наденица и лук, добавете спанака, джоджена и подправете със сол и черен пипер.
В друг съд сгорещете мазнина, сипете брашното, прясното мляко, сметаната, киселото мляко, кашкавала и разбъркайте сместа докато се сгъсти. На дъното на тавата подредете кори, разпределете от плънката, поръсете с кашкавал и гарнирайте със соса.
По същия начин наредете останалите продукти. Запечете за 30 минути, извадете тавата и сложете кашкавала. Върнете във фурната докато се разтопи и след готовност охладете. Гарнирайте с няколко стръка нарязан пресен лук, разрежете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.foodnetwork.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Лазаня със спанак и тиквички
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел
- Лазаня с плънка от пилешко и зеленчуци
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Кето лазаня с телешка кайма
- Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби
Коментари към Лазаня със спанак и кълцана наденица