Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Лазаня със зелеви листа и телешка кайма

Лазаня със зелеви листа и телешка кайма

Лазаня със зелеви листа и телешка кайма - изображение

Необходими продукти:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена чаша настърган морков
  • 1 средна глава лук, нарязана
  • 1 килограм телешка кайма
  • 1 1/2 чаена лъжица сух риган
  • 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
  • 4 скилидки чесън, накълцани на ситно
  • 1/2 чаена чаша сухо червено вино
  • 800 грама консерва домати
  • 1/2 чаена чаша свеж босилек, нарязан
  • 1 зелка
  • 1 разбито яйце
  • 2 чаени чаши рикота

Начин на приготвяне:

Запържете лука и моркова в зехтина, докато омекнат, за около 8-10 минути.

Добавете телешкото и подправете с риган, червения пипер на люспи и черен пипер.

С помощта на лъжица раздробете каймата, за да стане на малкия парченца и я опържете за 10 минути.

Добавете чесъна, а след като освободи аромата си след около 2-3 минути полейте с червеното вино.

След като течността се редуцира сложете доматите (предварително ги смелете, ако са цели). Гответе докато соса се сгъсти - около 10 минути.

Добавете босилека и свалете от котлона.

Разделете зелето на листа и ги бланширайте във вряла вода за около 2-3 минути. Отцедете ги върху хартия.

Сложете яйцето към изстиналия доматен сос.

Сложете в тавичка с диаметър 24 сантиметра няколко листа зеле, като покриете и страните. Отгоре сложете част от плънката и няколко купчинки рикота.

Продължете да редувате листа - сос - рикота докато свършите продуктите - общо да получите 4 реда. Завършете със зеле.

Печете за 1 час на 190 градуса. Изчакайте 20 минути да се охлади лазанята, преди да я обърнете в чиния. Нарежете и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛюбопитно