Лазаня на розички с месо, рикота и подправки

Италианските специалитети са познати в цял свят и са любими на всички. Но ако има нещо, което да ни харесва повече от вкусната паста, това е ястие, поднесено по необикновен, нов и различен начин. Тази рецепта е точно такава - позната и вкусна, но в същото време приготвена и поднесена по доста неконвенционален начин.
Необходими продукти:
- 1 пакет кори за лазаня
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 500 грама телешка кайма
- 500 грама свинска кайма с подправки
- 1 чаена чаша настърган пармезан
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1/3 чаена чаша босилек
- 1/4 чаена чаша магданоз
- 800 мл доматен сос (550 мл за соса и отделно за поливане)
- 1 кутийка доматена паста
- 400 грама сирене рикота
- 2 чаени чаши настъргана моцарела
Начин на приготвяне:
Подгрейте фурната на 190 градуса.
В голям тиган загрейте зехтина и запържете нарязания на ситно лук и смачканите скилидки чесън. Гответе до готовност. Добавете двата вида кайма и раздробете на зрънца и пържете докато покафенеят.
Добавете 2 супени лъжици пармезан, 3 супени лъжици нарязан на ситно босилек, 2 лъжици магданоз и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте, за да се смесят всички продукти.
Добавете 2 чаени чаши (550 мл) от доматения сос, заедно с доматената паста към останалите съставки в тигана. Когато сосът заври, намалете котлона, покрийте и оставете да се задушава за 45 минути.
В купа смесете рикотата, 2 лъжици нарязан на ситно магданоз и 2 лъжици накълцан босилек. Разбъркайте, за да се получи еднородна смес.
Пригответе корите за лазаня както е указано на пакета.
Вземете една кора и я разделете напречно наполовина (другата половина запазете за по-късно). Върху нея сложете 2 чаени лъжици от сместа с рикота, поръсете с малко моцарела и навийте на руло. Така направете и с останалите кори - необходимо е да направите общо 12 рулца.
Всяко получено руло поставете в центъра на гнездо от форма за мъфини. Около всяко сложете малко моцарела, поставете по 3 супени лъжици от доматения сос с кайма.
Вземете отделения лист и го разделете по дължина на две ленти. Всяка увийте около рулото в тавичката, като притискате в месната смес.
Между листовете, които сте подредили във формата на роза сложете по 2 супени лъжици от доматения сос, който сте заделили.
Поръсете с малко моцарела и пармезан.
Запечете за 30 минути, докато макароненото изделие покафенее и стане хрупкаво.
Преди да сервирате, оставете да се охладят за 5 минути във формата. Поднесете с доматен сос.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Лазаня със зелеви листа и телешка кайма
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Джоб пица с кори за лазаня
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лесна лазаня с песто и маскарпоне
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Спираловидна лазаня с бекон и сос бешамел
- Бяла лазаня с пилешко
- Лазаня със спанак и тиквички
- Лазаня с макарони, телешко и кашкавал
Коментари към Лазаня на розички с месо, рикота и подправки