Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Лазаня на розички с месо, рикота и подправки

Лазаня на розички с месо, рикота и подправки

Лазаня на розички с месо, рикота и подправки - изображение

Италианските специалитети са познати в цял свят и са любими на всички. Но ако има нещо, което да ни харесва повече от вкусната паста, това е ястие, поднесено по необикновен, нов и различен начин. Тази рецепта е точно такава - позната и вкусна, но в същото време приготвена и поднесена по доста неконвенционален начин.

Необходими продукти:

  • 1 пакет кори за лазаня
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 500 грама телешка кайма
  • 500 грама свинска кайма с подправки
  • 1 чаена чаша настърган пармезан
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 1/3 чаена чаша босилек
  • 1/4 чаена чаша магданоз
  • 800 мл доматен сос (550 мл за соса и отделно за поливане)
  • 1 кутийка доматена паста
  • 400 грама сирене рикота
  • 2 чаени чаши настъргана моцарела

Начин на приготвяне:

Подгрейте фурната на 190 градуса.

В голям тиган загрейте зехтина и запържете нарязания на ситно лук и смачканите скилидки чесън. Гответе до готовност. Добавете двата вида кайма и раздробете на зрънца и пържете докато покафенеят.

Добавете 2 супени лъжици пармезан, 3 супени лъжици нарязан на ситно босилек, 2 лъжици магданоз и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте, за да се смесят всички продукти.

Добавете 2 чаени чаши (550 мл) от доматения сос, заедно с доматената паста към останалите съставки в тигана. Когато сосът заври, намалете котлона, покрийте и оставете да се задушава за 45 минути.

В купа смесете рикотата, 2 лъжици нарязан на ситно магданоз и 2 лъжици накълцан босилек. Разбъркайте, за да се получи еднородна смес.

Пригответе корите за лазаня както е указано на пакета.

Вземете една кора и я разделете напречно наполовина (другата половина запазете за по-късно). Върху нея сложете 2 чаени лъжици от сместа с рикота, поръсете с малко моцарела и навийте на руло. Така направете и с останалите кори - необходимо е да направите общо 12 рулца.

лазаня

Всяко получено руло поставете в центъра на гнездо от форма за мъфини. Около всяко сложете малко моцарела, поставете по 3 супени лъжици от доматения сос с кайма.

лазаня

Вземете отделения лист и го разделете по дължина на две ленти. Всяка увийте около рулото в тавичката, като притискате в месната смес.

Между листовете, които сте подредили във формата на роза сложете по 2 супени лъжици от доматения сос, който сте заделили. 

лазаня

Поръсете с малко моцарела и пармезан.
Запечете за 30 минути, докато макароненото изделие покафенее и стане хрупкаво.

Преди да сервирате, оставете да се охладят за 5 минути във формата. Поднесете с доматен сос.

 лазаня

 

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно