Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Лазаня болонезе с бешамел, пармезан и моцарела

Лазаня болонезе с бешамел, пармезан и моцарела

Лазаня болонезе с бешамел, пармезан и моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 20 милилитра олио
  • 30 грама листа лазаня
  • 300 грама телешка кайма
  • 60 грама пармезан
  • 1/2 морков
  • 60 грама моцарела
  • 20 грама брашно
  • 3 супени лъжици доматено пюре
  • 1 глава лук
  • 100 грама консервирани домати в собствен сос или настъргани пресни
  • 1 1/2 чаена лъжица захар
  • 100 милилитра сухо червено вино
  • 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
  • 20 грама масло
  • шипка индийско орехче
  • 100 милилитра прясно мляко
  • сол

Начин на приготвяне:

Нарежете ситно зеленчуците или ги смелете. Изсипете ги в тиган с нагорещеното олио и запържете. Добавете каймата и разбъркайте. Прибавете доматеното пюре, а три-четири минути по-късно налейте виното и когато от него остане 1/3 прибавете настърганите или консервирани домати. Оставете сместа да се задушава за около 40 минути, като поддържате температурата на котлона слаба. Подправете плънката със захарта, солта и черния пипер.

Докато тя се приготвя, направете сос Бешамел. Първо разтопете маслото, в него изсипете брашното и бъркайте непрекъснато около минута. След това налейте прясното мляко и сварете соса на бавен огън. В края на приготвянето подправете с щипка индийско орехче и сол.

На дъното на дълбока форма налейте малко от Бешамела, след това сложете един лист лазаня, намажете го със соса, разпределете слой от каймата и поръсете с настъргани пармезан и моцарела. Продължете да разполагате продуктите в същата последователност, докато се изчерпат. Завършете с Бешамел и сирена.

Покрийте формата с фолио и поставете във фурната за 20 минути (при 160 градуса). След това махнете алуминиевия лист и върнете лазанята да се допече и по повърхността й да се образува неустоима коричка.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pokushay.ru

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно