Кюфтета от леща с хранителна мая и ленено семе
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши червена леща, измита
- 3 чаени чаши зеленчуков бульон
- 1/2 чаена чаша нарязан на ситно лук
- 2 скилидки чесън - нарязани на ситно
- 200 грама печурки
- 1 чаена лъжица суха мащерка
- 1 чаена чаша хранителна мая
- 1 чаена чаша мляно ленено семе
- 1/4 чаена чаша оризово брашно
- сол и черен пипер
- зехтин
Начин на приготвяне:
В тенджера сложете лещата, зеленчуковия бульон, лука и чесъна. Включете котлона на силна степен, за да заври течността, след което намалете температурата и оставете лещата да къкри за 20-25 минути, докато се свари напълно.
Свалете от котлона и намачкайте с вилица.
Междувременно, загрейте 1 лъжица зехтин в тиган. Добавете нарязаните печурки и мащерката и гответе, докато гъбите омекнат, около 4-6 минути.
В блендер смелете половината от лещата, гъбите, смляното ленено семе и хранителна мая, за да получите хомогенна смес.
Добавете останалата леща и разбъркайте, за да се комбинират съставките.
Постепенно добавете брашното към сместа, докато сместа започне да се оформя на топка. Оставете сместа да достигне стайна температура, след което оформете кюфтетата.
Загрейте тиган на средна температура и добавете зехтин. Запържете кюфтетата, като внимавате да не се допират едно до друго.
Пържете, докато покафенеят от всички страни - около 4 минути.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от нахут и булгур
- Бобени кюфтета с пармезан и млечен сос
- Кюфтенца от патладжан и нахут
- Кюфтета от боб и нахут
- Кюфтета от нахут и кускус
- Бобени кюфтета
- Кюфтета от киноа и булгур с пармезан
- Панирани нахутени кюфтенца с млечен сос
- Бобени кюфтета с кашкавал, чесън и сос от краставици
- Лесни и безмесни бобени кюфтета
Коментари към Кюфтета от леща с хранителна мая и ленено семе