Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Кюфтета от леща с хранителна мая и ленено семе

Кюфтета от леща с хранителна мая и ленено семе

Кюфтета от леща с хранителна мая и ленено семе - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши червена леща, измита
  • 3 чаени чаши зеленчуков бульон
  • 1/2 чаена чаша нарязан на ситно лук
  • 2 скилидки чесън - нарязани на ситно
  • 200 грама печурки
  • 1 чаена лъжица суха мащерка
  • 1 чаена чаша хранителна мая
  • 1 чаена чаша мляно ленено семе
  • 1/4 чаена чаша оризово брашно
  • сол и черен пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне:

 

В тенджера сложете лещата, зеленчуковия бульон, лука и чесъна. Включете котлона на силна степен, за да заври течността, след което намалете температурата и оставете лещата да къкри за 20-25 минути, докато се свари напълно.

Свалете от котлона и намачкайте с вилица.

Междувременно, загрейте 1 лъжица зехтин в тиган. Добавете нарязаните печурки и мащерката и гответе, докато гъбите омекнат, около 4-6 минути.

В блендер смелете половината от лещата, гъбите, смляното ленено семе и хранителна мая, за да получите хомогенна смес.

Добавете останалата леща и разбъркайте, за да се комбинират съставките.

Постепенно добавете брашното към сместа, докато сместа започне да се оформя на топка. Оставете сместа да достигне стайна температура, след което оформете кюфтетата.

Загрейте тиган на средна температура и добавете зехтин. Запържете кюфтетата, като внимавате да не се допират едно до друго.

Пържете, докато покафенеят от всички страни - около 4 минути.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаника