Кюфтета от кълцано свинско и картофи
Необходими продукти:
- 500 грама свинско месо
- 2 средни картофа
- 2 глави стар лук
- 3 яйца
- 5 супени лъжици брашно
- подправки: сол, черен пипер...
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете на тънки ивици свинското.
Лука обелете и нарежете на полукръгчета.
Картофите обелете и едро настържете.
Смесете тези продукти и към тях прибавете яйцата, подправките и брашното.
Разбъркайте старателно и направете неголеми кюфтета, които запечете от двете страни в добре нагорещен тиган.
След това налейте малко вода или бульон в съда и задушете кюфтетата до готовност (10-15 минути)
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева„
Източник: gotovim-doma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Кюфтета с чесън и прясно мляко на фурна
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Задушени кюфтета в зеленчуков сос с шунка и маслини
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Кюфтенца Чимичури
Коментари към Кюфтета от кълцано свинско и картофи