Кюфтета от кълцано свинско и картофи

Необходими продукти:
- 500 грама свинско месо
- 2 средни картофа
- 2 глави стар лук
- 3 яйца
- 5 супени лъжици брашно
- подправки: сол, черен пипер...
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете на тънки ивици свинското.
Лука обелете и нарежете на полукръгчета.
Картофите обелете и едро настържете.
Смесете тези продукти и към тях прибавете яйцата, подправките и брашното.
Разбъркайте старателно и направете неголеми кюфтета, които запечете от двете страни в добре нагорещен тиган.
След това налейте малко вода или бульон в съда и задушете кюфтетата до готовност (10-15 минути)
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева„
Източник: gotovim-doma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Телешки кюфтета с боб в доматен сос
- Пържени кюфтета с ориз, задушени в доматен сос
- Сочни бирени кюфтенца с кашкавал
- Задушени в доматен сос кюфтета от кайма и ориз
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
Коментари към Кюфтета от кълцано свинско и картофи