Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Кюфтета от кълцана сьомга с гъби

Кюфтета от кълцана сьомга с гъби

Кюфтета от кълцана сьомга с гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 200-300 грама сьомга (филе)
  • 1 яйце
  • 4-5 печурки
  • 1/2 връзка зелен лук
  • 2 супени лъжица сметана (заквасена)
  • 1-2 супени лъжици брашно
  • подправки (черен пипер, сол)
  • олио (за пържене на кюфтетата)

 

Начин на приготвяне:

Рибеното филе нарежете на малки кубчета, които подправете и чукнете яйцето при тях.

сьомга

Гъбите накълцайте на дребни парчета и ги прибавете заедно със зеления лук при останалите продукти.

 гъби

Разбъркайте и сложете заквасената сметана.

сметана

Следва отново разбъркване и е ред на брашното (пресейте го преди това), като може да се наложи да използвате повече или по-малко от посоченото количество (преценете на момента, консистенцията трябва да бъде като на сметана).

брашно

Оставете сместа за 15 минути на хладно (не по-дълго, защото гъбите ще потъмнеят, а това ще промени цвета на готовите кюфтета).

От така приготвената "кайма" загребвайте с лъжица и оформяйте кюфтетата директно в тиган с нагорещено олио. Пържете ги на средна температура от двете страни, докато се образува румена коричка.

кюфтета

Може да поднесете ястието и топло, и студено.

кюфтета

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...