Кюфтета от кълцана сьомга с гъби
Необходими продукти:
- 200-300 грама сьомга (филе)
- 1 яйце
- 4-5 печурки
- 1/2 връзка зелен лук
- 2 супени лъжица сметана (заквасена)
- 1-2 супени лъжици брашно
- подправки (черен пипер, сол)
- олио (за пържене на кюфтетата)
Начин на приготвяне:
Рибеното филе нарежете на малки кубчета, които подправете и чукнете яйцето при тях.
Гъбите накълцайте на дребни парчета и ги прибавете заедно със зеления лук при останалите продукти.
Разбъркайте и сложете заквасената сметана.
Следва отново разбъркване и е ред на брашното (пресейте го преди това), като може да се наложи да използвате повече или по-малко от посоченото количество (преценете на момента, консистенцията трябва да бъде като на сметана).
Оставете сместа за 15 минути на хладно (не по-дълго, защото гъбите ще потъмнеят, а това ще промени цвета на готовите кюфтета).
От така приготвената "кайма" загребвайте с лъжица и оформяйте кюфтетата директно в тиган с нагорещено олио. Пържете ги на средна температура от двете страни, докато се образува румена коричка.
Може да поднесете ястието и топло, и студено.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Кюфтета от риба тон с майонезен сос
- Кюфтета от риба тон и рулца от раци
- Сьомга на кюфтета с авокадово-сметанов сос
- Сочни кюфтета от риба и пилешко
- Кюфтета от сьомга с картофи и ориз
- Рибени кюфтета с моркови, тиквички и чесън
- Рибени кюфтета
- Кюфтета от рулца от раци и кашкавал
- Рибени кюфтета с къри, лимонов сок и магданоз
- Рибени кюфтета с плънка от гъби и лук
Коментари към Кюфтета от кълцана сьомга с гъби