Кюфтета от зеле с лук и пармезан
Необходими продукти:
1 малка зелка или 1/2 голяма
1 глава лук
3-4 супени лъжици галета
2 яйца
1-2 супени лъжици грис
2-3 супени лъжици пармезан (или други видове сирена)
сол, смлян черен пипер и риган на вкус
растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете зелето на едро и сварете, докато омекне. След това отцедете течността с помощта на гевгир и накълцайте листата ситно. Към тях прибавете нарязания лук, галетата, гриса, настъргания пармезан, яйцата и подправки на вкус. Разбъркайте всичко старателно. От получената смес оформете кюфтета, които изпържете в нагорещено олио от двете страни до образуването на апетитна коричка.
Поднесете със заквасена сметана, кисело мляко или любим сос.
Да ви е вкусно!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от зеле
- Шницели от прясно зеле в кашкавалена панировка с орехи
- Постни кюфтета от зеле с чесън
- Шницели от зеле с кашкавал
- Панирани кюфтета от ориз, картофи и зеле
- Кюфтета от булгур със зеле и моркови
- Кюфтета от зеле с плънка от колбас
- Зелеви кюфтета с грис, лук и майонеза
- Кюфтета от зеле с кашкавал
Коментари към Кюфтета от зеле с лук и пармезан